Tres Peons

El Comitè de Competició decideix que el resultat del play off de 1ª divisió ha de ser Cerdanyola del Vallès “B” 0-10 Tres Peons “B”

El Comitè de Competició de la Federació Catalana ens ha donat la raó en la nostra reclamació (llegiu la ressolució aquí) contra el club Cerdanyola del Vallès, que en la 11ª jornada de la Lliga Catalana, va infringir tant el reglament, com l’esperit esportiu, posant al seu equip A jugadors que regamentàriament no podien formar-ne part, i d’aquesta manera, disposar de jugadors més forts per posar-los al seu equip B en el partit de play off de 1ª divisió contra el Tres Peons “B”. El Comitè amb la seva resolució deixa clar que, infringir el reglament de manera deliberada i conscient per obtenir una avantatge competitiva no és admisible, i que l’infractor no pot tenir un premi derivat de la seva infracció. L’esperit esportiu ha de ser el valor més important que presideixi el nostre esport. El club Cerdayola del Vallès ens ha decepcionat profundament per aquesta estratègia fraudulenta que ha utilitzat i que rebaixa els escacs al nivell dels esports en els que el fí justifica els mitjants emprats per aconseguir-lo. Al codi de Ética i Disciplina publicat per la FIDE aquí es pot llegir al punt 6.22

” … la manipulació de competicions d’escacs, ús d’informació privilegiada amb finalitats
d’obtenir un benefici indegut i altres pràctiques corruptes relacionades amb l’esport dels escacs per part de qualsevol
de les persones subjectes a aquest Codi estan estrictament prohibides. En aquest sentit, la FIDE subscriu i
fa complir les disposicions del Codi del Moviment Olímpic del COI per a la prevenció de la
manipulació de competicions”