Tres Peons

XXIV OBERT TRES PEONS

Format:  El torneig es disputarà pel Sistema Suís FIDE a nou rondes , podran participar-hi tots els jugadors amb llicència de la Federació Catalana d’Escacs, els jugadors amb bandera FIDE Espanya que tinguin llicència FEDA en vigor i els jugadors d’altres països amb llicència FIDE en vigor.

El torneig es disputarà en dos grups: 

Grup A: Obert a tots els jugadors. Vàlid per  elo FIDE, català i normes de MC.

Grup B: Obert per a tots els jugadors amb un elo català inferior a 1901. Vàlid per elo FIDE i català.

Dies de joc:  

Dimecres de cada setmana del 11-01-2023 fins 08-03-2023 ambdós inclosos.  Hora 19:15

Local de joc: 

 El torneig es jugarà al local del CE Tres Peons Ros de Olano 9 de Barcelona.

 Ritme de Joc:

90 minuts per jugador amb increments de 30 segons per cada jugada efectuada.

 Inscripcions: 

Es poden fer fins el 09  de Gener de 2023. obligatòriament mitjançant la pàgina web www.trespeons.com 

General:                                                            35 Euros 

Majors de 65 anys i menors de 18               30 Euros

Socis Tres Peons i Edami:                               20 Euros

Titulats internacionals.(GM, MI,)                  gratuït 

Socis del Tres Peons amb Elo Cat.>2200      gratuït 

  Les inscripcions no seran vàlides fins que s’hagi rebut el pagament dels drets d’inscripció que s’hauran de fer necessàriament per transferència o ingrés al compte de Caixabank,      ES35 2100 3436 5821 0021 1798 o per targeta bancària mitjançant la pàgina web. No s’admeten pagaments en efectiu.

     La inscripció quedarà tancada quan s’arribi a la xifra de 111 jugadors, a partir d’aquest moment s’obrirà una “llista de jugadors en espera de poder cobrir possibles baixes dels jugadors inscrits”.

Premis: 

GRUP A:

1º Classificat general:           300 euros i trofeu

2º Classificat general:           200 euros i trofeu

3º Classificat general:           120 euros i trofeu

4º Classificat general:             80 euros 

5º Classificat general:             Subscripció anual revista Peón de Rey 

S’estableix un tram Elo català fins 2050.

Primer                                     70 euros i trofeu
Segon                                      Subscripció anual revista Peón de Rey

GRUP B:

1º Classificat general:           70 euros i trofeu

2º Classificat general:           Subscripció anual revista Peón de Rey

S’estableix un tram Elo català fins 1750
Primer                                      Subscripció anual revista Peón de Rey

Els/les jugadors/es només podran competir per als premis de la seva franja, i no poden optar a la franja superior.

Si un jugador amb dret a premi pel seu tram d’Elo, ha aconseguit també un dels premis a la classificació general, el seu lloc en el tram d’Elo serà ocupat pel següent classificat.

El lliurament de trofeus tindrà lloc al final de l’última ronda.

Els premis en metàl·lic estan sotmesos a la legalitat fiscal vigent

Desempats: per qualsevol lloc de la classificació general s’empraran els sistemes  i en aquest ordre: Bucholz brasiler (ajust FIDE: partida contra contrari virtual), Bucholz mitjà (ajust FIDE: partida contra contrari virtual), i Progressiu sense anar a les últimes conseqüències.    

Mesures anti-covid19: 

Degut a les circumstàncies especials sanitàries s’han de prendre les mesures que corresponguin, a les quals els jugadors tindran que respectar i complir, seguint les instruccions de les autoritats sanitàries i/o governamentals en el moment del desenvolupament del torneig.

Malgrat que no és obligatòria la mascareta en espais interiors, recomanem el seu ús al participants a les competicions per minimitzar el risc de contagi, degut que la proximitat amb els altres jugadors i especialment amb el rival de la partida es perllonga durant un període llarg de temps. 

A la sala de joc no es permet la consumició de menjar o beguda, excepte aigua.

En cas d’haver d’aturar o anul·lar la competició per raons sanitàries,  el torneig es donarà per finalitzat i serà vàlid per avaluació d’elo. 

Si en el moment de la finalització s’han jugat set o més rondes, la classificació vigent serà la classificació final del torneig. A tots els efectes el torneig es considerarà com si s’hagués jugat complert.

Si en el moment de la finalització s’han jugat sis o menys rondes, la classificació vigent serà la classificació final del torneig.  L’organització retornarà la part proporcional dels drets d’inscripció en la mateixa proporció de la part no jugada del torneig i es cancel·len els tots els premis.

Arbitratge i Direcció: 

      El arbitre es el Sr. Daniel Leiro Giralt.

      El director del torneig es el Sr. Joan Galceran

Normativa: Les decisions davant d’una reclamació serà de l’àrbitre en primera instància. 

Qualsevol jugador/a que es presenti davant del seu tauler amb més de trenta minuts de retard, en relació a l’hora d’inici prevista de la ronda, perdrà la partida per incompareixença. Si no es presenta a la primera ronda, o a dues rondes seguides o alternes quedarà eliminat, excepte que l’àrbitre decideixi el contrari.

Els byes no es bonificaran. Es podran sol·licitar a l’àrbitre abans de la finalització de la ronda anterior amb un màxim de dos per tot el torneig, excepte que l’àrbitre decideixi  excepcionalment ampliar aquest nombre 

Qualsevol punt no previst en les presents bases es resoldrà aplicant la normativa del    Federacio Catalana i FIDE. La participació en el torneig implica la total acceptació d’aquestes bases.

 Els mòbils o qualsevol altres dispositiu romandran apagats. En cas de demostrar-se que estén encesos el jugador perdrà la partida immediatament. 

Els participants del torneig, o els seus tutors legals en cas dels menors d’edat, autoritzen la publicació de les seves dades personals en els diferents mitjans que l’organització consideri oportuns per la necessària difusió de l’esdeveniment (llistes de resultats, classificacions, participants, partides, fotografies i vídeos del torneig, etc.)