Tres Peons

V OBERT D’ESCACS ACTIUS

Format

 • El torneig es disputarà pel Sistema Suís FIDE a nou rondes, podran participar-hi tots els jugadors amb llicència de la Federació Catalana d’Escacs, els jugadors amb bandera FIDE Espanya que tinguin llicència FEDA en vigor i els jugadors d’altres països amb llicència FIDE en vigor.

 • Vàlid per a ELO català Ràpid i per a ELO FIDE ràpid, es disputarà a grup únic. Per al rànquing inicial i a efectes de tots els premis de tram s’emprarà el ELO FIDE ràpid. Suport del programa informàtic Swiss Manager.

Dies de joc

 • Dimecres 12-10-2022. Cinc rondes al matí. Quatre rondes per la tarda.
 • La recepció dels participants s’iniciarà a les 9:00 h.
 • La primera ronda començarà a les 9:30 h.
 • La sisena ronda començarà a les 16:30h.

Local de joc

 • El torneig es jugarà al local del CE Tres Peons Ros de Olano 9 de Barcelona.

Ritme de Joc

 • 15’ + 5”.

Inscripcions

 • General: 15 Euros
 • Socis Tres Peons i Edami: 10 Euros

Les inscripcions s’han de fer obligatòriament mitjançant la pàgina web www.trespeons.com

Les inscripcions no seran vàlides fins que s’hagi rebut el pagament dels drets d’inscripció que
s’hauran de fer per transferència o ingrés al compte de Caixabank, ES35 2100 3436 5821 0021 1798 o per targeta bancària mitjançant l’enllaç de la pàgina web o per Bizum +34 638 08 76 51 indicant: Actiu12 + nom. No s’admeten pagaments en efectiu.

La inscripció quedarà tancada quan s’arribi a la xifra de 111 jugadors, a partir d’aquest moment s’obrirà una “llista de jugadors en espera de poder cobrir possibles baixes dels jugadors inscrits”.

El torneig quedarà suspès quan motius de força major impedissin el seu desenvolupament o si no s’inscriuen un mínim de 50 jugadors, en aquests casos, la responsabilitat de l’organització es limitarà a la devolució dels drets cobrats.

Premis

 • 1º Classificat general: 150 euros
 • 2º Classificat general: 80 euros
 • 3º Classificat general: 50 euros
 • 4º Classificat general: 30 euros

Classificació per trams d’Elo FIDE:

 • Tram E < 1600,
 • Tram D 1600-1749
 • Tram C 1750-1899
 • Tram B 1900-2049,
 • Tram A 2050-2200.

1º Classificat de cada Tram: 30 euros

Els premis en metàl·lic estaran sotmesos a la legalitat fiscal vigent.

PREMI JOVES

Master Class con un MI del Tres Peons:

 • 1º Classificat sub-16
 • 1º Classificat sub-14
 • 1º Classificat sub-12


Els premis no són acumulables. En cas que a un jugador li correspongui més
d’un premi, se li atorgarà el de major valor.

Els/les jugadors/és només podran competir per als premis de la seva franja, i no poden optar a la franja superior. Si un jugador amb dret a premi pel seu tram d’Elo, ha aconseguit també un dels premis a la classificació general, el seu lloc en el tram d’Elo serà ocupat pel següent classificat. El lliurament de premis tindrà lloc al final de l’última ronda. Els premis en metàl·lic estan sotmesos a la legalitat fiscal vigent.

Desempats

Per qualsevol lloc de la classificació general s’empraran els sistemes i en aquest ordre: Bucholz brasiler (ajust FIDE: partida contra contrari virtual), Bucholz mitjà (ajust FIDE: partida contra contrari virtual), i Progressiu sense anar a les últimes conseqüències.

Mesures anti-covid19

Degut a les circumstàncies especials sanitàries s’han de prendre les mesures que corresponguin, a les quals els jugadors tindran que respectar i complir, seguint les instruccions de les màximes autoritats sanitàries i/o governamentals en el moment del desenvolupament del torneig.

Malgrat que no és obligatòria la mascareta en espais interiors, recomanem el seu ús al participants a les competicions per minimitzar el risc de contagi, degut que la proximitat amb els altres jugadors i especialment amb el rival de la partida es perllonga durant un període llarg de temps.
A la sala de joc no es permet la consumició de menjar o beguda, excepte aigua.

En cas d’haver d’aturar o anul·lar la competició per raons sanitàries, el torneig es donarà per finalitzat i serà vàlid per avaluació d’elo.

Si en el moment de la finalització portem set o més rondes, la classificació vigent serà la classificació final del torneig. A tots els efectes el torneig es considera com si s’hagués jugat les nou rondes.

Si en el moment de la finalització portem sis o menys rondes, la classificació vigent serà la classificació final del torneig. L’organització retornarà la part proporcional dels drets d’inscripció en la mateixa proporció de la part no jugada del torneig i es cancel·len els premis economics.

Arbitratge i Direcció

 • El àrbitre es el Sr. Jaume Gallart.
 • El director del torneig es el Sr. Francesc Fernandez.

Normativa

Les decisions davant d’una reclamació serà de l’àrbitre en primera instància.

Qualsevol jugador/a que es presenti davant del seu tauler amb més de trenta minuts de retard, en relació a l’hora d’inici previst de la ronda, perdrà la partida per incompareixença. Si no es presenta a la primera ronda, o a dues rondes seguides o alternes quedarà eliminat, excepte que l’àrbitre decideixi el contrari.

Els byes no es bonificaran. Es podran sol·licitar a l’àrbitre abans de la finalització de la ronda anterior amb un màxim de dos per tot el torneig, excepte que l’àrbitre decideixi el contrari.

Qualsevol punt no previst en les presents bases es resoldrà aplicant la normativa del Federacio Catalana i FIDE. La participació en el torneig implica la total acceptació d’aquestes bases.

Els mòbils o qualsevol altres dispositiu romandran apagats. En cas de demostrar-se que estén encesos el jugador perdrà la partida immediatament.

Els participants del torneig, o els seus tutors legals en cas dels menors d’edat, autoritzen la publicació de les seves dades personals en els diferents mitjans que l’organització consideri oportuns per la necessària difusió de l’esdeveniment (llistes de resultats, classificacions, participants, partides, fotografies i vídeos del torneig, etc.)