Tres Peons

Lliga Catalana 2.022 – Equip A (Divisió D’honor)

Escriu Francesc Fernández

Després de 18 anys sense jugar i 3 jugant amb l’equip de l’Amistat de Premià de Mar, vaig tornar al Club que em va ensenyar aquest joc. Recordo el dia de la meva tornada, estant al bar amb Leiro, seria primers de Setembre del 2018, em diu: “Aquest any perdem els cinc primers taulers, Jonathan Cruz i Filemón se’n van, Lars Ootes torna als Països Baixos, Luis Ballester se’n va a Madrid per feina i Carmelo Rivero no jugarà més”. Panorama molt negre per defensar la Divisió D’honor.

Aquell any , el 2019, un “nanu” de la casa, Xavi Martínez, es va posar l’equip a l’esquena jugant de primer tauler i animant a tots amb el seu caràcter positiu. L’equip va mantenir la categoria en una última partida decisiva de Jaume Gallart contra el Sant Andreu a la ronda final.

En el meu debut a Divisió d’Honor la nostra alineació va ser: Xavi Martínez, Boix, Àlex González, Moll, Marc González, Leiro, Gallart, Marqués, Prat i jo mateix d’últim tauler, derrota contra el Cerdanyola del Vallès 6’5 a 3’5. Tots de casa excepte Moll i Marqués tot i que aquest últim a tots els efectes el podem considerar adoptat i molt estimat.

L’any 2020 la maleïda pandèmia ens va salvar, estàvem en posicions de descens i molt poques possibilitats de salvació, quan aquell dissabte abans d’anar a jugar a Salou ens vam tenir que tancar.

Aquest any, 2022, hem tingut un sorteig complicat, el nostre grup era clarament més fort que l’altre i teníem desplaçaments llargs a Lleida, Valls i Platja d’Aro. Però les pitjors notícies venien de casa; Xavier Martínez, deixava el club, Marcos González anava a viure a Andorra, i Àlex González i Joan Prat no jugarien aquest any. Quatre baixes dels de casa i d’aquella alineació del 2019.

L’equip ha lluitat però no ha pogut ser, una única victòria contra el Lleida i 8 derrotes ens deixa a Primera Divisió. Tampoc hem pogut presentar l’equip més fort a rondes claus, com ara Salauris, Lleida, Platja d’Aro.

El capità Jaume Gallart – a la foto– ha fet mil i una cabrioles per presentar un equip de deu jugadors en alguna de les jornades, el tema de les 17 “X” a Divisió d’Honor, les baixes COVID de les primeres rondes, la seva tasca d’Instructor dels nens als campionats del CEEB, -igual que Daniel Leiro- que algun dissabte a la tarda va coincidir amb la Lliga, eren dificultats afegides.

Els jugadors: Marcelo Panelo, Lars Ootes, Dani Boix –felicitats PAPI, pare de una nena preciosa-, Dani Leiro, Joan Canal, Jaume Gallart, Jordi Aranda, Lluis Menéndez, Jovan Jovancevic, Jordi Comellas, Errol Dickl i Aitor Prohens eren el cor del equip. Excel·lent debut d’Aitor 2’5 de 4. També varen jugar Jordi Escuder, Arne Moll, Marques, Francesc Fernández, Carlos Vargas, Llibert Céspedes i un debutant jove, Gabriel Castro.3